13 Kasım 2015 Cuma

Cloud Teknolojisine Neden Geçmelisiniz?



Artık verilerin işlendiği ve saklandığı aygıtlar aynı olmak zorunda değil. Hard disklerin yerini çevrimiçi bulut teknolojisinin aldığı, internet hizmet ve servislerinin buluta taşındığı bir dünyada sisteminizi bulut teknolojisine geçirmenin size neler kazandıracağını derledik.

- Cloud işbirliğine yardımcı olur: Cloud birden çok lokasyondan, farklı cihazlardan ve herhangi bir yerden yazılım, veri ve dosyaların çalışmasına izin verir. Bu da çalışanlar, partnerler ve müşterilerin iş birliği yapabilmesi için kolaylık sağlar.

- Yenilikler hızlı takip edilir & İş süreci en iyi seviyeye getirilir: Cloud sayesinde firmalar ürün ve servislerdeki yenilikleri daha çabuk yürütebilmektedir. İş süreçlerini merkezileştirerek süreç iyileştirmelerinin tüm lokasyon ve cihazlarda kullanılmasına yardımcı olur.

- Büyümeyi ve maliyetleri ölçülebilir yapar:  Kısa, orta ve uzun vadeli net maliyetler üzerinden büyüme planlanabilir. Lokasyon donanım maliyetlerini minimize eder. Beklenmedik maliyetleri ortadan kaldırır.

- Düşük başlangıç maliyetleri: Cloud kullanımı, genellikle minimum seviyedeki belli maliyetlerle işe yarar şekilde hesaplanabilir. Başlangıç yatırımı yerine aylık kiralama modelleri ile yatırım maliyetlerini ortadan kaldırır.

- Ne kullanırsan sadece onu ödersin: Kullanılabilirlik & PAYG: ‘Pay as you go’ yani anında ödeme yöntemi; kullanıcılar, donanım ve yazılıma harcanan sabit Bilişim Teknolojileri maliyetleri ödemezler. İhtiyaçları oldukça ödeme yaparlar.

- Depolama & Yedekleme: Cloud çözümleri genellikle verilerin güvenli bir şekilde depolanmasını ve verinin düzenli bir şekilde yedeklenmesini sağlar.

- Hızlı yayılma: Yeni uygulamalar, kaynak birikimi, işlem gücü genellikle kısa bir hazırlık aşamasından sonra hızlı bir şekilde (ve hatta geçici olarak) kullanıma alınır.

- Çeviklik ve hareketlilik: Parmağımızın ucundaki Cloud servisi ile birlikte, çalışanlar neredeyse her lokasyonda çalışabilirler. Aynı zamanda, çalışanlar önemli dosyalara, verilere, belgelere ve Bilişim Teknolojisi aletlerine hemen hemen her yerden bağlı oldukları cihazlarından erişebilirler. Çalışanların gerekli internet bağlantısını temin etmesi, online çalışmayı ve çalışanların mümkün olduğunca verimli çalışabilmesini sağlar.

- Merkezi (Merkezileştirilmiş) kaynaklar: Cloud, çalışanların takım arkadaşlarıyla verimli bir şekilde iş birliği yaptığı, kuruluşa ait kaynakların bulunduğu, bilginin araştırıldığı, içerik ve iş akışının yönetildiği ve daha iyi, bilinçli kararlar alınabilmesi için iş anlayışının geliştirildiği tek bir yer (konum/lokasyon) sağlar.

- Otomatik güncellemeler: Uygulamalar ve içerikler genellikle hizmetin bir parçası olarak güncellenmiştir. (Örneğin; iş akışı revizyonları, vergi eşikleri, hukuki süreç değişiklikleri, belgeler vb.)


- Güvenlik dahili: Bilgi güvenliği Sabit IP, VPN, SSL, Firewall, Şifreleme, PCI DSS, ISO standartları gibi genel güvenlik standartları ile sağlandığı için çoğu firmaya göre daha etkin güvenlik sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.