11 Mayıs 2016 Çarşamba

Çağrı Merkezleri ve Bilgi Güvenliği

                   

Çağrı merkezleri 7/24 esasına göre çalışan kurumlardır. Uygun koşulları sağlamak bu çalışma şartlarında güç görülebilir. Fakat işlerin aksamaması çağrı merkezleri için büyük önem taşır. Bunun için  iyi bir eylem planı yetmeyebilir, A, B ve hatta C planlarının oluşturulması da önemlidir.
Kullanılan donanım ve yazılımlar üzerinde risk analizlerinin yapılması tehditlerin minimuma indirilmesine yönelik kontrollerin yapılması hem müşteri memnuniyeti hem de bilgi güvenliği açısından son derece önemlidir.  Ayrıca erişim haklarının kontrollü olarak ve yetkiye göre dağıtılması da bilgi güvenliğini korumanın önemli etkenlerinden biridir.
Elbette tüm kontrollerin yapılması kasıtlı girişimleri %100 engellemeyecektir. Fakat sistemlere yetkisiz girişlerin kontrolünü sağlamak kötüye kullanım gibi girişimlerin ve sonucunda doğacak maddi ya da bilgi kaybının önüne geçecek kontrol mekanizmasının kurulmasını tetikleyecektir.
Çağrı merkezlerinin önemli sistemleri denilebilecek santral ve IVR sistemlerinin güvenliği çağrı kesintisinin minimuma indirilmesi, şirket üretimi ve müşteri güvenliği açısından fazlasıyla önem arz eder. Genesys deneyimiyle geliştirdiğimiz ürünler sizlerin ve müşterilerinizin güvenliği gözetilerek tasarlanmıştır.
Çağrı merkezleri, lokasyon bazlı yedekleme ve çağrıları online aktarmak için Voice over IP teknolojisi ile çalışır. Bu teknoloji yeterince desteklenmediği takdirde bazı açıkları doğurabilir. Bu gibi açıkların önlenmesi ve güvenlik için doğru müdahalelerin yapılması ve sistemlerin güç altyapıyla desteklenmesi riski mimimuma indirecektir.
Şirketin güvenlik zaaflarının, ihmal ve ihlallerinin haberdar edileceği, tespit ve kayıt altına alınacağı bir yönetim uygulaması. Her an çalışır halde olan çağrı merkezlerinin yönetilebilmesini kolaylaştırmada etkin bir rol oynar. Olayların tekrarlanmaması için en önemli unsur ise kayıt altına alarak açığı hemen kapatmak olacaktır.
**Kaynaklar:
http://www.vodasoft.com.tr/veri-guvenligi-191.html
http://www.vodasoft.com.tr/veri-guvenligi-191.html

http://www.turkhackteam.org/bilgisayar-guvenligi/311119-cagri-mrkz-kisisel-bilgi-guvenligi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.